2022-05-20 12:06:34• hírek • Bede Emőke

Megnyitott az állásbörze. Több száz betöltendő munkahelyre lehet jelentkezni

Péntek reggel 9 órakor Simona Dersidan, a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) igazgatónője hivatalosan is megnyitotta az idei első állásbörzét, melyen kb. félszáz cég képviseltette magát egy-egy standdal.

Az AJOFM igazgatónője a megnyitó előtt a sajtó képviselőinek elmondta, a koronavírus-járvány miatt az elmúlt két évben nem sikerült ilyen jellegű eseményt szervezni, épp ezért nagyon örül neki, hogy ilyen sok munkáltató válaszolt pozitívan a meghívásra. Mint hangsúlyozta, a felkínált munkahelyek igen széles tevékenységi skálán mozognak, hiszen a börzén a gépipari cégektől kezdve az építőipari vállalkozásokon át a varró- és textilipari szereplőkig megannyi Szatmár megyei munkáltató képviselteti magát.


A börze célja egyértelműen az, hogy a munkaerőpiac résztvevőit, azaz a munkáltatókat és a munkakeresőket összehozza és megteremtse köztük a közvetlen kapcsolat lehetőségét. Az AJOFM korábbi tájékoztatása szerint május 18-ig 250 céggel vették fel a kapcsolatot, melyek közül eddig 44 erősítette meg, hogy biztosan jelen lesz a börzén, az általuk felkínált betölthető állások száma pedig elérte a 680-at. Ezek közül 160-at a gépiparban jegyeznek, 73-at a varró- és textiliparban, 60-at a fafeldolgozó iparban, 28-at a kereskedelemben, 3-at pedig az építőiparban. További 356 állást olyan területeken jegyeznek, melyek az említett kategóriák egyikébe sem illenek, azaz pl. biztonsági őr, termelési operátor, traktorista, autószerelő, szakács, felszolgáló, pénztáros, stb.


A több száz szabad állás egyébként rengeteg érdeklődőt vonzott, már jóval a nyitás előtt hosszú sorokban kígyóztak az emberek a bejáratok előtt, önéletrajzot viszont alig-alig szorongatott a kezében valaki. A Szakszervezetek Művelődési Házában megszervezett börze eredményeiről pedig hamarosan egy újabb cikkben fogunk beszámolni.









Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: